Troldestuen
Troldetuen er for de yngste børnehavebørn på ca. 3,1 til 4,3 år. Overgang til Dragestuen sker efter en individuel vurdering af hvert barns parathed, barnets sociale relationer samt husets fordeling af børn og personale. Stuen har 3 personaler.
Hverdagen
På Troldestuen afholdes der som udgangspunkt samling hver dag kl. 9. Her gennemgås dag, årstid, vejr osv. samt laves der forskellige voksenstyrede aktiviteter. Vi arbejder pt. med følelser, farver og former. Vi fokuserer på at børnene skal kunne vente på tur, forstå en mundtlig besked og at de kan være aktivt deltagende ved de forskellige ting vi snakker om. F.eks. bruger vi meget os selv, når vi snakker om hvilket tøj man skal have på udenfor.
Herefter er det den børneinitierede leg samt børnenes interesser, som danner rammen for indhold og læring. Vi deler os op, såfremt børnene har forskellige ønsker til leg og aktivitet. Dagene veksler som udgangspunkt mellem disse to, hvorfor legen også er grundlæggende på Troldestuen. Vi har børnenes dannelse, leg og sociale relationer som fokus.
Dagtilbud-hjem samtaler
I forbindelse med opstart på Troldestuen når man kommer fra dagpleje, kommer man på besøg 1-2 uger inden start, for at barnet kan se sine nye omgivelser og stuen, samt taler et personale imens med forældrene på stuen. Det foregår helt roligt, samtidig med barnet leger.
Kommer barnet fra husets vuggestue, afholdes der en samtale når barnet er ca. 2,9 år., 3 mdr. inden børnehavestart. Her tales der om hvad der evt. arbejdes med frem mod børnehavestart, således barnet har de bedste forudsætninger for at trives, udvikles, lære og dannes på den nye stue. Her deltager personale fra vuggestue samt Troldestuen.
Ved ca. 3,5 år tilbydes der en opstartssamtale sammen med sundhedsplejersken. Forud har barnet fået lavet en motorisk screening af sundhedsplejersken. Ydermere har det pædagogiske personale lavet en sprogvurdering og en beskrivelse af barnet, samt barnets opstart, som vil blive gennemgået ved samtalen.
Overgang til Dragestuen
Når barnet er ca. 4 år, vil der også her afholdes en samtale ca. 4 mdr. inden start på dragestuen. Der tales om hvad der skal arbejdes med frem mod start, både hjemme og i børnehaven, så barnet har de bedste forudsætninger for at trives, udvikles, lære og dannes på den nye stue. Her deltager personale fra Troldestuen samt dragestuen.
Dragestuen
Børnene går på Dragestuen indtil de skal i skole
Hverdagen
På Dragestuen afholdes der samling hver dag kl. 9. Der gennemgås en dagstavle, samt er der en ”dagens
voksen” som skriver dato, årstal samt deres navn. Der er efterfølgende en voksenstyret aktivitet i samling, det
kan være rim/remser, matematisk opmærksomhed, sociale lege osv. Til slut gennemgås aktivitetstavlen for at
give børnene et overblik over dagens aktiviteter. Nogle dage er børnene delt op, andre dage er alle samlet. På
Dragestuen, er der et naturligt fokus på skoleparathed for de ældste børn, hvorfor der også to gange om ugen
er skolegruppe, hvor der laves forskellige skoleparathedsaktiviteter.
For de yngste børn laves der aktiviteter de samme dage med det fokus børnegruppen måtte have brug for.
Fælles for dragestuen er, tydelige rammer, tydelige voksne og en masse omsorg. Vi giver børnene
alderssvarende ansvar. Der er fokus på sociale spilleregler, almen dannelse og legende læring gennem hele
dagen.
Dagtilbud-hjem samtaler
På Dragestuen tilbydes der en overdragelses samtale fra Troldestuen til Dragestuen, hvor der fortælles om
hverdagen på Dragestuen samt eventuelle fokuspunkter der arbejdes med op til Dragestue start. Der deltager
som udgangspunkt et personale fra begge stuer.
Der laves en sprogvurdering når barnet er fyldt 5 år, og er der anledning til yderligere indsats eller
bekymring, afholdes der møder i tilfælde heraf, samt er forældre altid velkomne til at booke et møde.
Overgang til skolen
Inden barnet skal starte i skole, tilbydes der en overdragelsessamtale, hvor der fremlægges hvad institutionen har skrevet om barnet, samt hvis forældrene, har noget at tilføje.
Fælles for de 2 stuer
Eftermiddagen
Vi er ikke stueopdelt om eftermiddagen. Når børnene kommer ind mødes vi efterfølgende i multisalen, hvor børnene bliver spurgt ad, hvad de har lyst til. Dette kunne f.eks. være at være kreativ i krea, eller om man vil lege på en af stuerne. Hver mandag og fredag har vi mindfulness i multisalen, hvor vi slapper af, hører lidt musik eller en historie.
Der er fælles frugtcafé i køkkenet fra ca. 13:30 til alle børn har spist.
Vi lukker stuerne efterhånden, som børnene bliver hentet og mødes i vuggestuen, når der ikke er så mange børn tilbage. Her er vi så fælles børnehavebørn og vuggestuebørn.
Vi lukker kl. 16:30 (fredag 15:40)